هشتمین دوره آموزشی شبیه سازی جراحی روی کاداور با محوریت جراحی ستون فقرات گردن در سالن آناتومی دانشکده پزشکی برگزار شد
دکتر سید امیرحسین جوادی دبیرعلمی کارگاه های جراحی کاداور (Hands-on Cadaver workshop) با اعلام این خبر گفت: پس از تعطیلی طولانی بدلیل شیوع کووید 19، از امسال مجددا برگزاری این کارگاه ها که از سال 1396 شروع شده بود، از سر گرفته شد و در نوبت اول ناحیه فقرات گردن (سرویکال) و کرانیوسرویکال مورد توجه قرار گرفت.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی، دکتر سید امیرحسین جوادی در توصیف این رویداد علمی گفت: بدون تردید دانش آناتومی ضروری ترین سنگ بنای جامعه پزشکی است و در طول تاریخ طب دانشمندان فراوانی در این عرصه تلاش کرده اند. بعلاوه جراحی مغزواعصاب شامل اعمال بسیار ظریف میکروسکوپی است که احتمال ایجاد عوارض فراوان دارد. در چنین شرایطی بیان و اموزش آناتومی روی بیماران دشوار می گردد. با توجه به نیاز کشور برنامه مدونی جهت پر کردن خلا آموزشی از پایه تا بالین طراحی گردید که شامل آموزش های تئوری و عملی بصورت کار بر روی جسد میباشد.
دکتر جوادی گفت: در تمام مکاتب دنیا تاکید بر آموزش اولیه بر روی جسد وجود دارد تا مهارتها تقویت و عوارض کاهش یابند. ضمن انکه امکان آموزش تکنیکهای نوین و تکمیلی جهت متخصصین به بهترین شکل فراهم شود. آموزش روی جسد یکی از قدیمی ترین اشکال شبیه سازی بوده که ازحدود قرن ششم قبل از میلاد وجود داشته است.
این جراح قاعده جمجمه ایجاد افزایش ارتباط متخصصان علوم پایه و بالین را زمینه ساز پیشرفت های دانش پزشکی دانست و گفت: مرکز مهارت ها (skill lab) و کار بر روی جسد در بسیاری مراکز از جمله امریکا و اروپا وجود دارد و نقش ان در افزایش مهارت ، اعتماد به نفس و کاهش عوارض بررسی شده است. افزایش ارتباط علوم پایه و بالینی مهمترین جنبه ای است که تفاوت اصلی دانشگاه های ما را تشکیل میدهد و بهبود این رابطه منجر به پیشرفتهای نوین در عرصه پزشکی خواهد گردید.
وی افزود: با توجه به وسعت جراحی مغز و اعصاب ، دوره ها هر 3 ماه (Quarterly) با تاکید بر آناتومی نواحی مختلف ،آموزش آناتومی و شبیه سازی روشهای جراحی این رشته فوق تخصصی در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: با توجه به وسعت جراحی مغز و اعصاب ، دوره ها هر 3 ماه (Quarterly) با تاکید بر آناتومی نواحی مختلف ،آموزش آناتومی و شبیه سازی روشهای جراحی این رشته فوق تخصصی در دستور کار قرار دارد.
دکتر جوادی که مدیریت واحد ارزشیابی معاونت آموزش تخصصی و فوق تخصصی دانشکده پزشکی را نیز بر عهده دارد از استقبال جراحان داخل و خارج از کشور از این برنامه خبر داد و گفت: در این دوره که همزمان با کنگره علمی جراحی ستون فقرات برگزار شد، جهت تجزیه و تحلیل تاثیر دوره بر روی دانش و مهارت شرکت کنندگان، ارزیابی با ارائه پرسشنامه پیش و پس از دوره انجام شد که نتایج رضایت بخشی را در پی داشت.
وی در پایان از همراهی صمیمانه دکتر فردین عمیدی استاد گروه آناتومی و از بنیان گذاران این دوره های آموزشی، دکتر خدیوی دبیر کنگره ستون فقرات، اساتید مدرس این کارگاه و همکاران گروه آناتومی دانشکده پزشکی در برگزاری این برنامه و همچنین حضور دکتر سید فرشاد علامه معاون آموزشی دانشگاه و دکتر حجت شیخ مطهر واحدی معاون آموزش تخصصی و فوق تخصصی دانشکده پزشکی در این رویداد قدردانی کرد.
این دورهها با همکاری انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران به ریاست استاد دکتر سید ابراهیم کتابچی و همراهی دکتر مسعود شیروانی و دکتر گیو شریفی برگزار میگردد. این رویداد علمی با حضور ۴۰ تن از جراحان مغز و اعصاب دوشنبه ۲۵ دی 1402 در تالار آناتومی دانشکده پزشکی برگزار شد.
ارسال به دوستان